Det udda hotellboendet

14 June 2013

För många är en hotellvistelse förenat med lyx, att kunna tillåta sig själv att njuta av att saker och ting tas om hand åt en och att man sover i en miljö som känns härligt exklusiv. Dessutom brukar hotellens många och varierande hotellfrukostar locka många besökare och det är ofta som matsalen i Sveriges olika hotell är fullpackade med hungriga gäster. En avkopplande stund i ett väl tilltaget spa eller kanske träna i ett fullt utrustat gym är också det saker som gör att människor lockas till olika hotell.

Men det är standardtypen av hotell, ett sätt som de flesta hotell agerar utifrån och som de flesta erbjuder. När man verkligen vill spetsa till sitt boende och göra det hela till en extra ordinär upplevelse så ska man definitivt ta sig en titt på alla de märkliga hotellupplevelser som man kan få på olika platser i Sverige. Ishotellet i norra Sverige är ingenting i jämförelse med det vi tänkte presentera här.

En högtflygande upplevelse

I skogarna i Norrbotten finns det något som verkligen sticker ut. Tallarna står täta och mitt i allt finns Tree Hotel Harads. Där, just där, finns världens kanske märkligaste hotell. De olika rummen som hotellet har är alla nämligen upphängda i skogens olika träd, det innebär alltså att inget rum finns på marken. The Bird’s Nest, fågelboet, är kanske det mest kända. Hotellet har nu fem olika rum och alla har sin egna speciella stil. Varje hotell är designat av olika namnkunniga nordiska arkitekter och det som kanske är allra mest utmärkande är The UFO. Det är helt enkelt ett upphängt hotellrum som är utformat som ett UFO, vilket verkligen kommer att skapa en speciell känsla till boendet.

Det som är det häftiga med rummen är att de svajar lite när människor rör sig i dem, men det finns ingen som helst risk för att de kommer att trilla ner. Varje träd som håller upp rummen klarar av att hålla hela 25 ton och eftersom att rummen endast väger omkring sju ton så finns det ingen anledning att oroa sig. När Norrbotten gick igenom en av de värsta stormarna på länge för några år sedan så stod fortfarande dessa upphängda hotell kvar, utan ens tillstymmelsen till en skråma.

Så är du på jakt efter att uppleva norra Sverige, dessutom på ett mycket annorlunda sätt, så gör du helt rätt i att utforska möjligheten att bo i ett av dessa mycket lustiga hotellrum.

Resan dit bokas lämpligen på SJ.se för tåg eller på www.habobuss.se för bussresa.

Det kommer helt klart att bli en upplevelse som du sent kommer att glömma. Intressant att notera är också att uppmärksamheten som hotellet har fått för detta unika sätt att designa hotellrum på är enorm, både internationellt och nationellt. Hotellet har dessutom planer på att bygga ännu mer rum, som rymmer desto fler. Det pratas om en 24 meter hög byggnad som ska rymma konferensrum och boende, och naturligtvis kommer det att vara upphängt i träden.