Ace Hotels utvidgar

14 June 2013

Den 12:e augusti meddelade New York Times att hotellkedjan Ace Hotels snart öppnar upp sin verksamhet i Panama City. Det sägs att detta hotell kommer att vara lyxigare och hålla högre klass än något av de tidigare Ace-hotellen. Anmärkningsvärt är att området där man har valt att placera hotellet – Casco Viejo – tidigare var känt för att dra till sig fattiga människor, våld och annan kriminalitet. Området karaktäriseras idag av helt andra saker – moderna hotell, intressant arkitektur och populära restauranger.

Alex Calderwood, som är en av grundarna av hotellkedjan Ace, säger att området där man nu bygger sitt nya hotell påminner om det gamla Havanna, med en blandning av både moderna och klassiska, något nedslitna byggnader som skapar en unik miljö. Det har alltså skett stora förändringar i Panama City och dess infrastruktur.

Ace låter även meddela att hotellet kommer att stå värd för en jazz-bar, en pool med tillhörande bar på taket samt för en restaurang specialiserad på lokala råvaror av hög kvalitet. I lobbyn kommer det som tradition alltid att serveras nyrostat och nymalet kaffe från de lokala kaffeodlare.

Ace Hotel i Panama City kommer att erbjuda rum i alla möjliga prisklasser, från ungefär 1300 svenska kronor för det billigaste upp till 4300 kronor för det dyraste rummet. Priserna är per natt. Det nya hotellet i Panama City sägs bli det första i raden av många i en satsning av Ace på att ytterligare modernisera sin profil som hotellkedja. Se www.hotellkvarntorget.se för mer info om hotell i Sverige.